Hartige Wentelteefjes

Hartige Wentelteefjes

Wie zegt dat luxe ontbijtjes tijdrovend moeten zijn? Deze broodrooster wentelteefjes voor twee personen bewijzen het tegendeel! Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en je vertrouwde broodrooster tover je een heerlijk gerecht op tafel dat smaakt alsof het rechtstreeks uit een hippe brunchbar komt.  Of je nu een snelle ochtendboost nodig hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, dit recept is een ware traktatie die je in een handomdraai maakt. Knapperig, fruitig en onweerstaanbaar!

 

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit of brioche brood
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)
  • 1 eetlepel suiker of honing (voor in het mengsel)

 

  • Topping:
    • Verse aardbeien (4-5 stuks, in plakjes)
    • Verse bessen (bijv. bosbessen of frambozen, een handvol)
    • Honing (voor over de topping)

 

Bereidingswijze

Bereid het wentelteefjesmengsel

Klop in een ondiepe kom het ei, de melk, kaneel en suiker of honing goed door elkaar.

Dompel het brood

Dompel elk sneetje brood snel in het mengsel, zodat het licht doordrenkt is, maar niet te nat.

Voorbereiden voor de broodrooster

Laat het brood kort uitlekken en plaats het in een broodrooster-bag om te voorkomen dat het mengsel in de broodrooster druipt.

Roosteren

Rooster het brood in de broodrooster tot het goudbruin en stevig is. Dit duurt meestal 2-3 minuten.

Maak de topping

Terwijl de wentelteefjes roosteren, was je de aardbeien en bessen. Snijd de aardbeien in plakjes.

Serveren

Leg de geroosterde wentelteefjes op een bord. Verdeel vervolgens de aarbeien en bessen eroverheen. Besprenkel met honing voor een zoete afwerking.

 

Serveer direct en geniet van deze heerlijke, fruitige twist op wentelteefjes. Smakelijk eten!

Volgende lezen
Flatbread met Ei en Goulash